Organisatie Volt Twente

Volt Twente

Volt Nederland is opgedeeld in regio’s. In de provincie Overijssel zijn dat Zwolle, Deventer en Twente. Volt Twente bestaat op haar beurt weer uit een veertiental gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijsen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. Het Volt Twente bestuur  is verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van de activiteiten in Twente. Ze is ook de schakel tussen de Regionale, Nationale en Europese teams.

Het Twentse team is onderverdeeld in meerdere functionele teams die zich met verschillende thema’s bezighouden. De teams komen regelmatig (digitaal) bijeen. Wil je meer weten over één van deze teams of heb je een specifieke vraag of idee? Neem dan contact op met de relevante lead.

Naast deze teambijeenkomsten, zijn er ook geregeld evenementen die open zijn voor alle leden.

Subgroepen binnen Volt

Ben jij het overzicht van alle groepen binnen Volt al kwijt? Wij wel, daarom zijn we op onderzoek uit gegaan. Er zijn binnen Volt namelijk allerlei subgroepen opgericht om mensen met een bepaalde achtergrond bij elkaar te brengen. Hieronder volgt een kort overzicht van (de meeste) groepen.

Zo is er bijvoorbeeld Volt Violet voor jeugd leden (12-25 jaar). Spinoza Circle is het netwerk van donateurs die meer dan 1.000 euro per jaar doneren over een periode van 5 jaar, Volt Silver is een groep voor Leden van Volt NL van 55+. Groene Volters is een groep die zich extra inzet voor een sterker “groen” geluid binnen en buiten Volt. Verder houdt Vrouwen van Volt zich bezig om meer vrouwen actief te krijgen binnen alle domeinen van Volt. Binnen Volt is LGBTIAQ+ opgezet om een sterk team en netwerk te vormen voor LHBTQIAP+ personen. Voor mensen met een beperking kun je terecht bij de EU Disability group. Dan zijn er nog allerlei beleidsgroepen. Een regionaal team is er momenteel niet echt, maar het landelijke en Europese team zijn hard op zoek naar uitbreiding en ondersteuning. Heb je interesse om op landelijk of Europees beleid te helpen schrijven/meedenken, stuur dan een mail naar Joost Pluimen. Er is een ethnic diversity group bezig om de frameworks hiervoor binnen Volt op te zetten. Volt EUR Non-academics houden zich bezig met strategie te ontwikkelen om ook de groep niet opgeleide mensen beter te betrekken bij beleid en politiek. Ben je een engineer en zou je jou technische kennis ter beschikking van Volt willen stellen? Schrijf je dan in bij Volt Engineers. Het Volt Engineers team is bezig met het opzetten van een platform waar mensen met technische kennis gekoppeld worden aan vragen van fractieleden. 

Een overzicht zal ook te vinden zijn via de website van Volt Nederland https://sites.google.com/volteuropa.org/mijnvolt-nederland/vereniging/organisatie/volt-nederland

Bestuur Volt Twente

We krijgen er twee nieuwe bestuursleden bij! Zij zijn voor nu ingestemd als interim bestuurders. Hieronder stellen Natashja Hessink en Gijs van Pijkeren zich graag aan jullie voor:

Nieuwe bestuurder - Natashja Hessink

Met oprechte enthousiasme en toewijding stel ik me graag aan jullie voor als interim bestuurslid
voor Volt Twente. Mijn naam is Natashja Hessink, en ik ben sinds de landelijke verkiezingen in
2021 lid van Volt. Ik heb recent mijn interesse kenbaar gemaakt om deel uit te gaan maken van
het bestuur van Volt Twente, en de eerste kennismaking was zeer positief.
 
Volt is een beweging die staat voor vooruitgang en een verenigd Europa. We streven naar een
toekomst waarin we niet telkens opnieuw het wiel uitvinden, maar waarin we leren van elkaar en
bouwen aan een krachtig, samenhangend Europa. Deze visie begint wat mij betreft bij onszelf als
individu. Door mijn sterke punten, kennis en vaardigheden in te zetten, wil ik graag bijdragen aan
de versterking en verbinding van Volt Twente.
 
Mijn kracht ligt in het verbinden van mensen en samenwerken. Als bestuurslid van Volt Twente
wil ik een hechte, inclusieve gemeenschap van leden creëren om meer impact te hebben op
politieke ontwikkelingen. Ik wil mij inzetten om onze leden te betrekken, te inspireren en te
mobiliseren, met open communicatie en samenwerking om positieve verandering in Twente en
daarbuiten te bevorderen.
 
Laten we elkaar ontmoeten en elkaar inspireren, want in die verbinding schuilt onze kracht
voor toekomstige verandering.

Nieuwe bestuurder - Gijs van Pijkeren

Hallo, mijn naam is Gijs van Pijkeren en ik ga het Volt Twente bestuur versterken. Ik ben pas sinds afgelopen maart lid van de club en ben nog niet bij veel activiteiten geweest. Maar daar komt nu verandering in. Naast bestuur bij Volt Twente ben ik ook betrokken geraakt bij de organisatie van de Campagne Kanjers. De reden dat ik voor Volt gekozen heb, is omdat ik geloof in een meer verenigd Europa dat goed samenwerkt en functioneert. Ook is rationeel en wetenschappelijk onderbouwd beleid voor mij een reden geweest om voor Volt te kiezen.  Naast Volt sta ik met mijn 24 jaar nog midden in het studentenleven, aan de UT volg ik de master Bestuurskunde. In mijn tijd als student ben ik lid geweest van de studentenvereniging Audentis, woon ik op een actief studentenhuis en heb ik nog een onafhankelijk borrelgenootschap E.S.G. Boght. Gelukkig heb ik meer gedaan in mijn studententijd dan alleen maar bier drinken. Naast al deze studentikoze dingen ben ik ook bestuur geweest bij mijn studievereniging Sirius en het studentadviesbureau UniPartners Twente. Bij beide besturen ben ik de voorzitter geweest en daarnaast me beziggehouden met het contact met bedrijven als commissaris externe betrekkingen bij Sirius en als accountmanager bij UniPartners. Al deze dingen hebben mijn dagen altijd goed gevuld maar wat ik echt leuk vind om te doen is klussen aan auto’s en motoren. Op dit moment heb ik twee 40 jaar oude Honda motoren. Waarvan er eentje is voor op de weg, en de ander om aan te klussen.


Huidige bestuurders

Anna Kaal

Anna Kaal

Voorzitter Volt Twente

TwenteBestuur

Gijs van Pijkeren

Interim bestuurder

MalieNijhuis

Malie Nijhuis

HR

NatashjaHessink_Twente

Natashja Hessink

Interim bestuurder

SjoerdNijhuis

Sjoerd Nijhuis

Regionaal Beleid

Community Volt Twente

Iris Allijn

Iris Allijn

Community Lid

Elize Hulscher

Elize Hulscher

Community Lid

Communicatie Volt Twente

Calvin Heldoorn

Calvin Heldoorn

Communicatie

Tolga Üzelakçil

Tolga Üzelakçil

Communicatie

AnnaKaal

Anna Kaal

Communicatie & Website

Events Volt Twente

SjoerdNijhuis

Sjoerd Nijhuis

Bestuursverantwoordelijke

Jelle Hamoen

Jelle Hamoen

Events lid

Ties Westendorp

Ties Westendorp

Events lid

EvadenHollander

Eva den Hollander

Events lid

Sociale Media

We zijn ook actief op sociale media. Volg ons bijvoorbeeld op Facebook, YouTube, Instagram, Twitter en Mastodon. Heb je opmerkingen over een van deze platforms, stuur dan een mailtje naar:

communicatie.enschede@voltnederland.org

satie