Organisatie Volt Twente

Volt Twente

Volt Nederland is opgedeeld in regio’s. In de provincie Overijssel zijn dat Zwolle, Deventer en Twente. Volt Twente bestaat op haar beurt weer uit een veertiental gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijsen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. Het Volt Twente bestuur  is verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van de activiteiten in Twente. Ze is ook de schakel tussen de Regionale, Nationale en Europese teams.

Het Twentse team is onderverdeeld in meerdere functionele teams die zich met verschillende thema’s bezighouden. De teams komen regelmatig (digitaal) bijeen. Wil je meer weten over één van deze teams of heb je een specifieke vraag of idee? Neem dan contact op met de relevante lead.

Naast deze teambijeenkomsten, zijn er ook geregeld evenementen die open zijn voor alle leden.

Subgroepen binnen Volt

Ben jij het overzicht van alle groepen binnen Volt al kwijt? Wij wel, daarom zijn we op onderzoek uit gegaan. Er zijn binnen Volt namelijk allerlei subgroepen opgericht om mensen met een bepaalde achtergrond bij elkaar te brengen. Hieronder volgt een kort overzicht van (de meeste) groepen.

Zo is er bijvoorbeeld Volt Violet voor jeugd leden (12-25 jaar). Spinoza Circle is het netwerk van donateurs die meer dan 1.000 euro per jaar doneren over een periode van 5 jaar, Volt Silver is een groep voor Leden van Volt NL van 55+. Groene Volters is een groep die zich extra inzet voor een sterker “groen” geluid binnen en buiten Volt. Verder houdt Vrouwen van Volt zich bezig om meer vrouwen actief te krijgen binnen alle domeinen van Volt. Binnen Volt is LGBTIAQ+ opgezet om een sterk team en netwerk te vormen voor LHBTQIAP+ personen. Voor mensen met een beperking kun je terecht bij de EU Disability group. Dan zijn er nog allerlei beleidsgroepen. Een regionaal team is er momenteel niet echt, maar het landelijke en Europese team zijn hard op zoek naar uitbreiding en ondersteuning. Heb je interesse om op landelijk of Europees beleid te helpen schrijven/meedenken, stuur dan een mail naar Joost Pluimen. Er is een ethnic diversity group bezig om de frameworks hiervoor binnen Volt op te zetten. Volt EUR Non-academics houden zich bezig met strategie te ontwikkelen om ook de groep niet opgeleide mensen beter te betrekken bij beleid en politiek. Ben je een engineer en zou je jou technische kennis ter beschikking van Volt willen stellen? Schrijf je dan in bij Volt Engineers. Het Volt Engineers team is bezig met het opzetten van een platform waar mensen met technische kennis gekoppeld worden aan vragen van fractieleden. 

Een overzicht zal ook te vinden zijn via de website van Volt Nederland https://sites.google.com/volteuropa.org/mijnvolt-nederland/vereniging/organisatie/volt-nederland

Bestuur Volt Twente

Anna Kaal

Anna Kaal

Voorzitter Volt Twente

VincentBoink

Vincent Boink

Secretaris Volt Twente

Vacant

Vacant

Penningmeester Volt Twente

MalieNijhuis

Malie Nijhuis

HR

SjoerdNijhuis

Sjoerd Nijhuis

Regionaal Beleid

Community Volt Twente

VincentBoink

Vincent Boink

Bestuursverantwoordelijke

Iris Allijn

Iris Allijn

Community Lid

Elize Hulscher

Elize Hulscher

Community Lid

Communicatie Volt Twente

Lisa Postma

Lisa Postma

Communicatie Lead

AnnaKaal

Anna Kaal

Communicatie & Website

Events Volt Twente

VincentBoink

Vincent Boink

Bestuursverantwoordelijke

Jelle Hamoen

Jelle Hamoen

Events lid

EvadenHollander

Eva den Hollander

Events lid

Luc Blokhuis

Luc Blokhuis

Events lid

Sociale Media

We zijn ook actief op sociale media. Volg ons bijvoorbeeld op Facebook, YouTube, Instagram, Twitter en Mastodon. Heb je opmerkingen over een van deze platforms, stuur dan een mailtje naar:

communicatie.enschede@voltnederland.org

satie